Konkurs KREATIVNA NASTAVA

Krajem prošle godine u velikoj sali Zavoda za školstvo predstavljen je Nagradni konkurs “Kreativna nastava”. Microsoft Montenegro i Zavod za školstvo u cilju promovisanja savremenih nastavnih sredstava (informatičke tehnologije) pripremili su ovaj konkurs sa vrijednim nagradama za pobjednike. Prava nagrada je laptop, druga video kamera i treća fotoaparat. Na konkurs se mogu prijaviti nastavnici i stručni saradnici u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, koji u svojim obrazovnim aktivnostima primjenjuju računare.

Na konkursu učestvujete tako što pošaljete nastavne materijale koji mogu biti dobro dokumentovane pripreme za čas u formi multimedijalne prezentacije sa ilustracijama, fotografijama, video isječcima… Materijal treba da sadrži i detaljno uputstvo o primjeni na času (časovima), tako da i drugi nastavnici mogu, nakon preuzimanja sa Interneta, da održe takve časove. Važno je da rad sadrži novinu u procesu nastave i učenja, da bude primjenjiv u pedagoškoj praksi i da omogućava aktivno učešće učenika u procesu nastave i učenja.
Predloženi primjeri treba da proizilaze iz obrazovnih programa za osnovne ili srednje škole, bez obzira za koji predmet ili  oblast su rađeni i da su barem jednom izvedeni ili korišćeni u nastavi ili drugim oblicima obrazovnih aktivnosti.
Sve detalje i uputstva možete potražiti na sajtu Zavoda za školstvo.

Autori najboljeg rada će, kao predstavnici Crne Gore, učestvovati u radu Foruma inovativnih nastavnika (Innovative Education Forum) koji se održava u Berlinu od 23. do 25. marta 2010. godine. Forum inovativnih nastavnika je međunarodno okupljanje nastavnika koji se ističu inovativnim primjerima upotrebe informacionih i komunikacionih tehnologija u nastavi. Forumi inovativnih nastavnika održavaju se od 2004. godine u okviru globalnog Microsoft-ovog programa Partneri u učenju, odnosno Partners in Learning, na nivou pojedinih kontinenata, geografskih regiona, zemalja, kao i na globalnom nivou. Proglašenje nagrađenih radova biće održano sredinom marta 2010. godine, a dodjela nagrada i priznanja do kraja nastavne godine.

Na kraju konkursa, biće na internetu dostupna baza nastavničkih radova.

Nije ostalo još puno vremena kako bi ste učestvovali na Konkursu zato požurite.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Drugi broj. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s