Interactive Classroom programski dodatak za Microsoft Office

Ako ste profesor koji nastavu realizuje kroz prezentacije urađene u programu MS PowerPoint i pitate se da li je moguće učenike aktivnije uključiti, možemo Vam pomoći.

Sa Microsoft Interactive Classroom učenici učestvuju u nastavi kao nikad do sad i uz to veoma brzo prate napomene profesora. Ovaj alat daje profesoru mogućnost dodavanja anketiranja na času i dijeljenje lekcija preko bežične mreže. Ako profesor ažurira prezentaciju, učenik dobija komentare u realnom vremenu preko Microsoft OneNote.

Microsoft Interactive Classrom pomaže u interakciji i saradnji izmedju profesora i učenika kreiranjem anketa o predavanju korišćenjem PowerPointa i dijeljenjem sadržaja sa učenicima pomoću OneNote. Profesori mogu umetnuti više izbora: da/ne, tačno/netačno pitanja pomoću Power Pointa. Učenici dobijaju pitanja i profesorove komentare u realnom vremenu na njihovim računarima. Pored toga, učenici mogu dodati svoje napomene na slajdovima koristeći osobine ponuđene u OneNote-u. Oni takođe mogu odgovarati u realnom vremenu na pitanja tokom lekcije. Ovo daje profesoru povratni komentar u realnom vremenu o tome koliko dobro su učenici razumjeli lekciju.

Sistemski zahtjevi
Podržani operativni sistemi: Windows 7, Windows Server 2003 Service Pack 2, Windows Server 2008 Service Pack 2, Windows Vista Service Pack 2, Windows XP Service Pack 3
Softver za pregled. RTF datoteke, kao što je. Net Framework, Microsoft Office PowerPoint i OneNote.

Uputstvo za instalaciju

Da biste instalirali prvo preuzmite datoteku klikom na dugme Download pored ICSetup.exe datoteke i sačuvajte datoteku na hard disk. Zatim dvaput kliknite na datoteku ICSetup.exe programa na svom hard disku računara za pokretanje instalacijskog programa i pratite uputstva na ekranu da biste dovršili instalaciju.

Da bismo objasnili princip MS Interactive Classroom poslužićemo se primjerom PowerPoint prezentacije koja je osvojila I mjesto na konkursu Kreativna nastava.

Pokrenite PowerPoint prezentaciju i izaberite u toolbaru karticu Academic koja je dodata nakon instalacije. Može se desiti da iako ste instalirali dodatak na ne vidite karticu Academic u programu PowerPointu ili OneNote. Dodaci mogu biti aktivni ili neaktivni. Ako je dodatak Interactiv Classroom neaktivan on se neće pojaviti u programu OneNote ili Po što je instaliran. Da biste aktivirali dodatak Interactive Classroom postupite na sledeći način:
1. U meniju File izaberite stavku Options.
2. Izaberite stavku Add-ins a zatim kliknete na dugme Go i u opadajućem meniju potvrdite i kliknete na OK. до Управљање падајућег менија.
3.Izaberite Ineractive Classroom da potvrdite i kliknite OK

A zatim kliknite na Start Session.

Ako ste profesor, na slajdu možete označiti važan element ili podvući nešto za vas bitno. Na primjer žutom bojom obojite neke riječi a crvenom bojom podvučete ono što želite.

Učenicima je potrebno da pokrenu MS OneNote, i na toolbaru izaberu FIle zatim New Section.

Učenici mogu da se povežu na dijeljenu sesiju klikom na dugme Join Interactive Classroom Session.

Potom izaberite prezentaciju i kliknete na dugme Join. Učenici u dijalog prozoru vide ime prezentacije i ime računara na kojem je ta prezentacija. Profesor može da zahtjeva ključ pristupa koji učenik mora unijeti da se poveže sa sesijom. 

Kada učenik se pridruži sesiji, svaki sjald u PowerPoint prezentaciju se pretvara u sliku i automatski dodaje kao stranicu u programu OneNote bilježnici učenika.

U OneNote-u učenici mogu napisati pored onoga što je profesor naznačio njihove bilješke i komentare.

Znači Inetractive Classroom nam omogućava da učenici mogu da se pridruže zajednički PowerPoint prezentaciji iz programa OneNote. Učenici na taj način u stvari imaju profesorove bilješke koje su im dostupne u programu OneNote, mogu da preuzmu dodatne bilješke i dodaju svoj sadržaj na njima. Takođe mogu da dijele bilješke i skrenu pažnju na pitanja, komentare i druge sadržaje.

Ono što profesorima omogućava ovaj dodatak je da mogu u PowerPointu kreirati ankete i sakupljati odgovore učenika sa njihovih ličnih računara, iskorišćavajući prednost brzog i anonomnog ocjenjivanja koji su ranije samo interaktivni sistemi dozvoljavali.

Microsoft ovaj rekli bi smo revolucionarni dodatak koji će uveliko unaprijediti nastavu daje potpuno besplatno svim zainteresovanim nastavnicima i učenicima.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Četvrti broj. Zabeležite stalnu vezu.

3 reagovanja na Interactive Classroom programski dodatak za Microsoft Office

  1. Magdalena kaže:

    Instalirah na kućni računar i svatih da mi uopšte ne treba…. Kako da ovaj, očigledno idealan, alat koristimo u kabinetu, kada učenici, a i nastavnici ništa ne znaju o One Note.

  2. Дејан kaže:

    Додатак је фантастичан, а за његово коришћење не треба више од сат времена „чачкања“. One Note се такође може савладати за врло кратко време. Чак је и у тексту доста тога објашњено.

  3. jasko kaže:

    Ja ne mogu da nađem taj dodatak nikako

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s