Mouse Mischief dodatak za PowerPoint

U ovom broju on-line časopisa Prozor pokušaćemo da vam približimo Mouse Micshief besplatni programski dodatak za PowerPoint 2007 i 2010. Za početak može se naći ovdje.

Sa Miš Mischief, nastavnici mogu dodati višestruka pitanja izbora na njihove prezentacije, te velike grupe učenika mogu odgovoriti na pitanja miševima spojenim na računar nastavnika. Rad se može definisati kao grupni ili kao individualni. Kod grupnog svi učesnici iz jedne grupe dobijaju isti oblik kursora za svoje miševe, a odgovor grupe je završen samo ako svi iz grupe isto odgovore. Kod individualnog rada svaki učenik dobija različit oblik kursora miša. Nastavnik može odrediti da je odgovaranje vremenski ograničeno, vrijeme se ispisuje u gornjem desnom uglu slajda, kao na slici. Takođe nastavnik može na pojedinim slajdovima dozvoliti da učenici mišem mogu crtati po slajdu, naravno u različitim bojama. Nakon završetka odgovaranja, pojavljuje se tačan odgovor, statistika i podatak ko je prvi odgovorio.

Koliko je miševa moguće povezati? Ukoliko je operativni sistem Windows XP SP3 onda je moguće povezati do pet miševa, na Vistu i Windows7 moguće je povezati do 25 miševa. Miševi moraju biti USB i na nastavnikov računar se povezuju direktno i uz pomoć USB haba.

Postoje dvije vrste hub-ova, aktivni koji imaju, osim priključka na računar i priključak na struju i oni pasivni koji struju crpe iz računara na koji su priključeni. Da bi priključili 25 miševa, biće potrebno da imate i neki aktivni hub. Preporuka je naravno i da se koriste bežični miševi da se ne bi upetljali u previše kablova. Vjerujem da je danas cijena usb miševa, pa čak i ovih bežičnih prihvatljiva za škole. Predlog kako to treba da izgleda u učionici možete vidjeti na sledećoj slici:

 

Kada se Mouse Micshief instalira u PowerPointu se dobija novi TAB Multiple-Mouse, a izgled ribona imate na slici.

Ukoliko želite da isprobate kako sve radi, možete početi isprobavajući neki od postojećih templatea koje možete naći ovdje. Isprobajte čak iako nemate dovoljan broj miševa, koristeći nekoliko miševa koje možete priključiti na računar i bez haba. Većina računara u školama danas ima najmanje 4 USB porta. Vjerujem da ćete gledajući primjere i mogućnosti ovog add-ina doći na ideju kako Mouse Micshief najbolje iskoristiti u svom predmetu.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Četvrti broj. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s