Sigurnost na INTERNETU

Microsoft PIL u Srbiji pripremio je za djecu i mlade ilustrovanu priču o sigurnosti na Internetu. Pored obrazovnih sadržaja o bezbjednosti informacija ove priče sadrže zadatke i preporuke za djecu.

Đaci mogu pregledati priču pojedinačno, u malim grupama ili svi zajedno, uz nadzor nastavnika. Priče su namjenjene različitim uzrastima, ali mogu se koristiti i prema nivou znanja đaka.

Priče za uzrast od 7 do 12 godina

Beskonačna šuma je priča o devetogodišnjem Nikoli koji uči kako se koristi računar i e-pošta. Priča čitaocu objašnjava šta je Internet i šta se na njemu može raditi. U isto vrijeme se uči da na Internetu ima i loših stvari od kojih se treba zaštititi.

Anini novi prijatelji je nastavak priče „Beskonačna šuma“. Glavni lik je Ana, Nikolina rođaka. Priča se bavi javnom prirodom Interneta, ponašanjem na Internetu, objavljivanjem slika i autorskim pravima.

Priče za uzrast od 13 do 16 godina

Priča Putovanje do Rima počinje kada Ema, član dramske sekcije, prilikom ćaskanja dobije scenario od nepoznatog korisnika. Priča se bavi autorskim pravima, zaštitom računara i značenjem lozinki.

Peripetije na mreži sačinjavaju kratke priče koje za teme imaju prikladnost informacija na Internetu, odgovornost po pitanju objavljivanja fotografija i teksta, komunikaciju na Internetu i peer-to-peer mreže na Internetu.

Da biste mogli da pogledate ove priče, potreban vam je Flash dodatak. Ukoliko ga nemate, kliknite ovde.

Nastavnici i roditelji/staratelji ovdje mogu naći više informacija.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Četvrti broj. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s