Windows Live SkyDrive

NASLOV Ana

Skydrive je jedan od serisa iz Windows Live porodice, sigurno mjesto za čuvanje i razmjenu podataka. Lagano selimo programe sa lokalnih računara na Internet, gde im možemo pristupati u svako doba i sa svakog mesta. Za sprovođenje ovakve ideje nekada je bilo potrebno mnogo para, a sada je sasvim besplatno. Skydrive nudi 25GB za smeštaj, čuvanje i dijeljenje sadržaja putem Interneta. Prednosti su: lični, dijeljeni i javni folderi, kontrola pristupa dokumentima, lični folderi su zaštićeni Windows Live ID-jem, svi transferi su zaštićeni korišćenjem SSL-a, RSS feed za praćenje izmjena, slanje linkova na dokumenta elektronskom poštom. Ovo znači da je pouzdan pristup vašim dokumentima moguć bilo gde i sa bilo kog računara u svetu.

Skydrive vam je dostupan na adresi http://windowslive.com/online/skydrive i možete se ulogovati sa već otvorenim Live ID nalogom ili ga kreirati klikom na dugme

Sign up now – it’s free!

s1

Kada se ulogujete s vašim LiveID nalogom otvoriće vam se prozor kao na slici.

s1

Skydrive okruženje čini nekoliko foldera: Privatnim (Private sa sličicom katančića), Javnim (Public sa sličicom zemljine kugle) i Dijeljenim (Shared sa parom čovečuljaka) sadržajima. Ako želite da uploadujete neki fajl koristite folder namijenjen javnim sadržajima (može ih videti bilo ko na Internetu),zato kliknite lijevim tasterom miša na folder Public. Otvoriće Vam se prozor kao na slici.

s1 

Ako je sadržaj foldera prazan, pojaviće se poruka This folder is empty. Why not add files or create a new document?? (Ovaj folder je prazan. Zašto ne biste dodali neke fajlove ili kreirali novi dokument?) Kliknite na Add files.

s1

Da biste dodali dokument morate to odraditi u prostoru označenom isprekidanim linijama i u njemu tekst Drop documents here or select documents from your computer znači Smjestite dokumente ovde ili ih izaberite sa vašeg računara.

Pronađite odgovarajuća dokumenta i selektujte ih i ne puštajući lijevi taster miša  prevucite u aktivnu površinu  Skydrive-a. Možete prevući sva dokumenta odjedanput ili pojedinačno. U zavisnosti od veličine datoteka, trebaće neko vrijeme da se one prebace na Internet.

s1

Kada se proces prebacivanja završi, dugme Continue postaće aktivno i kliknite na njega lijevim tasterom miša.

s1

You’re done! You successfully added 1 file. (Završili ste! Uspešno ste dodali 1 datoteku). Možete vidjeti u prozoru da piše Shared with (dijeljeno sa): Everyone (svima), što znači da su datoteke u ovom folderu dostupne svima na Internetu, bez obzira, da li vas lično poznaju ili ne. U slučaju ako hoćete da dijelite datoteku sa nekim koga znate umjesto foldera Public biraćete folder Shared Favorites.

Napomena: veličina datoteke koju postavljate na Skydrive-u ne može preći 50MB.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Šesti broj i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Windows Live SkyDrive

  1. Povratni ping: SkyDrive kao lokalni disk | Prozor

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s