Završen konkurs Kreativna nastava 2012

Naslov Ranko

Kreativna_nastavaU saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, u okviru projekta „Kreativna nastava“, Microsoft Crna Gora kroz svoj program „Partners in Learning“ doprinosi modernizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori. Projekat „Kreativna nastava“ koji Zavod za školstvo CG i Microsoft zajednički organizuju podrazumijeva Konkurs za inovativne časove i inovativan pristup nastavi kroz upotrebu ICT-a. Pobjednici lokalnih takmičenja iz cijele Evrope, gdje se takođe organizuju ovakvi ili slični konkursi, učestvuju jednom godišnje na Forumu inovativnih nastavnika u nekom od velikih gradova Evrope. Ove godine Forum će se održati u Lisabonu od 19. do 24. marta na kojem će učestvovati i crnogorski predstavnik.

U tekućoj školskoj godini, u decembru, raspisan je Treći nagradni Konkurs na kome su učestvovali nastavnici/profesori velikog broja osnovnih i srednjih škola, koji uvode inovacije u nastavu predmeta iz nastavnog programa Crne Gore. Nastavni materijali sa kojima su nastavnici iz Crne Gore učestvovali na Konkursu, predstavljaju dobro dokumentovane pripreme i uputstva za čas koja sadrže multimedijalne prezentacije sa ilustracijama, fotografijama, video isječcima i sl. Drugim riječima, ti nastavni materijali su sada dragocjena pomoć i izvor informacija ostalim nastavnicima, koji takođe mogu da održe takve časove nakon preuzimanja sa interneta.

Nagradni   K O N K U R S

Na pomenuti Konkurs, koji je završen prošlog mjeseca, prijavio se 101 nastavnik iz svih škola Crne Gore (44 nastavnika je poslalo 31 rad). Prvu nagradu osvojio je rad „Sa druge strane katedre“ nastavnice Dijane Milošević iz Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora. Drugonagrađeni je rad „Microsoft Mathematics kroz primjere“ nastavnice Magdalene Kilibarde iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, a treću nagradu dobio je rad „Moje mjesto“ nastavnika Marijane Popović i Vladimira Popovića iz Osnovne škole „Dušan Obradović“ sa Žabljaka.

Pomenuti nastavnici i profesori će na završnoj konferenciji, planiranoj u junu ove godine, biti nagrađeni vrijednim nagradama – prva nagrada: notebook kompjuter; druga nagrada: video kamera; a treća nagrada: fotoaparat.

U deset najboljih radova na ovogodišnjem konkursu uvršteni su radovi: „Svaka cjelina dvije polovine ima“ nastavnice Biljane Borozan i „Virtual tour across cultures“ nastavnika Damira Draškovića, oba rada iz škole „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora; rad „Kroz igru do znanja“ nastavnica Danke Šćepanović i Dragane Aprcović iz Osnovne škole „Kekec“ iz Sutomora; „Glas, slovo, riječ“ nastavnice Jelene Abramović iz Osnovne škole „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada; rad „Grlimo te, Podgorice“ nastavnice Nevenke Vulić iz Osnovne škole „Sutjeska“ iz Podgorice; „On-line bukvar“ nastavnika Save Kovačevića iz Osnovne škole „Oktoih“ iz Podgorice i rad „Virusi i antivirusna zaštita“ nastavnika Zvonka Mijatovića iz Osnovne škole „Anto Đedović“ iz Bara.

Zavod za školstvo CG i Microsoft kroz promociju dobrih primjera obrazovne prakse i saradnju nastavnika putem interneta, stvaraju bogatu bazu uglednih nastavničkih radova, dostupnu svima u obrazovnom sistemu Crne Gore. Pomenuta baza predstavlja važan izbor kvalitetnih nastavnih materijala i inspiracija je mnogim nastavnicima za inovacije na času. Ona se već uveliko koristi u nastavnoj praksi.

Microsoft je i sve ostale dobre primjere iz prakse izdvojio u „bazi znanja“, kojoj se može pristupiti putem interneta na adresi www.kreativnanastava.edu.me.

Svim nagrađenim i pohvaljenim čestitamo.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Deseti broj i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Završen konkurs Kreativna nastava 2012

  1. lenakili73 kaže:

    Projekat profesorice Dijane Milošević je definitivno za Evropu. Toliko IT znanja , rada i kreativnosti na se nije vidjelo na ovom konkursu u ove tri godine. Samo joj je još i sreća potrebna u Lisabonu. SRETNO.
    Magdalena Kilibarda

  2. Povratni ping: Završna svečanost “Kreativne nastave” | Rankov blog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s