Predstavljamo: Songsmith

Pjevušite li dok šetate, vozite auto ili možda pod tušem? Želite li da snimite muzički hit, a ne znate kako? Uz Microsoft Songsmith svi mogu biti kompozitori…

Microsoft Research (istraživački centar) promoviše takozvane karaoke unazad. Songsmith je Microsoftov program koji generiše muzičku pratnju na glas pjevača. Jednostavno treba da izaberete tip muzike koji želite, odredite tempo kao što su pop, r&b, hip hop, rok, džez ili rege i uhvatite se mikrofona s vašeg računara, a Songsmith će stvoriti prateću muziku za vas. Zatim možete razmjenjivati pjesme sa prijateljima i porodicom, objavljivati svoje pjesme on-line ili kreirati sopstvene muzičke snimke. Songsmith je jedna veoma zabavna aplikacija koja vam pruža mogućnost da osjetite kako je to biti kompozitor samo na osnovu pjevušenja.

Songsmith može postati koristan resurs za profesore koji svoje učenike uvode u akorde, muzičku teoriju i komponovanje, kao i dobra osnova za sve ove stvari i nadamo se da će se učenici zabaviti i baviti se stvaranjem odlične muzike.

Program možete preuzeti sa stranica Microsoftovog istraživačkog centra http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/songsmith/download.html

Probna verzija će trajati šest sati rada, a nakon toga Songsmith možete kupiti preko neta.

Pogledajte šta se dešava sa nekim muzičkim hitovima, kada iz njih izvučete samo vokale i ubacite ih u Songsmith.

 

     

Istorija Songsmith-a

 

Softver je razvijen od strane istraživačkog centra Microsofta i počeo je kao istraživački projekat pod nazivom My Song u ljeto 2007. Songsmith je drugi komercijalni projekat iz Microsoft kompanije Microsoft Research nakon AutoCollage.

Možete pogledati upustvo kako napraviti pjesmu pomoću Songsmith, kao i uputstvo da napravite muzički video.

Sistemski zahtjevi i instalacija Songsmith 

 

Minimalni sistemski zahtjevi su sljedeći:

Operativni sistem Microsoft Windows XP (sa Servis Pack 2 ili najnoviji) ili Windows Vista. Potreban je procesor od najmanje 1GHz i 1GB radne memorije. Takođe je potrebno instalirati Microsoft. Net Framework 3.0.

Instalacija Songsmitha je veoma jednostavna. Nakon klika na dugme Download kliknite na dugme Save i kada je preuzimanje završeno kliknite dvostrukim tasterom miša na Songsmith.Setup.msi fajl koji ste upravo sačuvali na Vašem računaru (veličina je 98,4 MB trial, 135,1 MB na HD-u). Dok čekate da se preuzimanje završi možete pogledati download FAQ (često postavljana pitanja).

Kako radi Songsmith

 

U sljedećih par koraka objasnićemo Vam kako možete postati muzička zvijezda koristeći Songsmith.

Da biste se lakše snašli u ovom programu možete pregledati Songsmith-ove stranice Help & How-to, a na stranicama Sound & Video pronaći ćete razne audio i video numere koje će Vam dati osjećaj koju vrstu muzike da koristite prilikom komponovanja u Songsmith-u.

Izaberite da li želite raditi na novoj ili već iskomponovanoj pjesmi. Kliknite Next. Zatim izaberite muzički stil za svoju pjesmu, ima ih oko trideset i dok ih birate možete slušati njihovu melodiju.

   

                         

A ako želite da kopate dublje, možete da prilagodite svoju muziku čak i ako niste završili muzičku akademiju.

Za svaki od stilova možete izabrati tempo, veseliji ili laganiji i on je izražen u BPM (broju udaraca u minuti).

Prije nego počnete snimanje provjerite Vaš mikrofon, pratite u dnu prozora traku Mic level i ukoliko se pojavljuju zeleni kvadratići sve je ok, a u suprotnom kliknite na Option u gornjem desnom uglu prozora i na dugme Microphone Configuration podesite opcije mikrofona.

Zatim kliknite na crveno dugme za snimanje, pričekajte da se pojavi znak Sing.

I pjevajte!!! Automatski Songsmith će stvoriti muziku na vaš glas.

     

Ako ste zadovoljni onim što čujete kliknite na dugme Save Song ako želite snimiti projekat u interni songsmith fajl a ako ga želite eksportovati u WMA, WAV ili MIDI kliknite na strelicu dugmeta Save Song i izaberite Export u opadajućoj listi. Tokom snimanja možete izabrati želite li snimiti samo muziku, glas ili oboje.

A ako čekirate opciju Export to Movie Maker napravićete i video klip za svoju numeru.

Da li ćemo Vas pretvoriti u vrhunskog kompozitora preko noći? Naravno da ne! Ali zabavićete se sigurno uz Songsmith, kreirati nešto originalno i samo Vaše ili možda ipak otkriti neke sakrivene talente.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Prvi broj. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s